Λυμπερόπουλος Αριστοτέλης
Ο Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος κατέχει πτυχίο κτηνίατρου από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο πανεπιστήμιο αναγορεύτηκε διδάκτωρ στην κτηνιατρική αναπαραγωγική τοξικολογία Για 15 χρόνια υπηρέτησε στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης ως Αναπληρωτής Ερευνητής. Το 2010 εκλέχθηκε στη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με γνωστικό αντικείμενο «Αναπαραγωγή Αγροτικών Ζώων». Το 2014 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 2019 με την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο εντάχθηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή στο Τμήμα Γεωπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Από το 2020 έχει εκλεγεί Διευθυντή του θεσμοθετημένου εργαστηρίου με τίτλο «Εργαστήριο Αναπαραγωγής & Γενετικής Βελτίωσης Παραγωγικών Ζώων». Η συνεισφορά του στην επιστήμη και ο αντίκτυπος του έργου του αναγνωρίστηκε με το να γίνει από το 2002 «De facto» κάτοχος του Διπλώματος του European College of Animal Reproduction. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (γραπτές και λεκτικές δεξιότητες) και καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Φυσιολογία Αναπαραγωγής Παραγωγικών Ζώων, Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγικού Συστήματος Παραγωγικών Ζώων, Ανδρολογία Επεξεργασία και Συντήρηση Σπέρματος Παραγωγικών Ζώων, Συγχρονισμός Οίστρων & Τεχνητή Σπερματέγχυση Παραγωγικών Ζώων. Συμμετείχε/Συμμετέχει ως Επιστημονικός Υπεύθυνος σε 50 Διεθνή και Εθνικά προγράμματα και ως μέλος της ερευνητικής ομάδας σε 30 Διεθνή και Εθνικά προγράμματα. Έχει 51 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών και 180 περιλήψεις σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων με σύστημα κριτών. Όλο το επιστημονικό έργο αφορά στην αναπαραγωγή των παραγωγικών ζώων και το μεγαλύτερο μέρος είναι στο σπέρμα των μικρών μηρυκαστικών. Έχει βραβευτεί με τα Innovative Awards από την επιτροπή της Ελληνικής Εταιρείας τοξικολόγων για την παρουσίασή του και συγκεκριμένα «ανάπτυξη μιας ευαίσθητης μεθόδου προσδιορισμού της μυκοτοξίνης ζεαραλενόνης σε τρόφιμα και σπέρμα με χρήση υγρού υψηλής απόδοσης φασματομετρία μάζας ιονισμού χρωματογραφίας-ηλεκτροψεκασμού». Επίσης, του απονεμήθηκε το Βραβείο «Κωσταντίνου Ταρλατζή» για τη συμμετοχή του στην εργασία με τίτλο «Μελέτη της in vitro επίδρασης της α-ζεαραλενόλης στη γονιμοποιητική ικανότητα του σπέρματος του κάπρου με την εφαρμογή της δοκιμής των ημιζωνών» που παρουσιάσθηκε στο «10ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο». Επιπλεόν, του απονεμήθηκε διάκριση για την εργασία με τίτλο «Reproductive Management of Transhumant Farming System in Greece and Differences Among the Four Studied Areas» που παρουσιάσθηκε στο International Conference on Life Science, Section Bioengineering of Animal Resources. Τέλος επιβραβεύτηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη συμμετοχή μου στο έργο NEXTFOOD στο πλαίσιο του HORIZON 2020 ανταγωνιστικού προγράμματος της ΕΕ.
- Επιστημονικό Πεδίο:
- Αναπαραγωγή Παραγωγικών Ζώων
- Μαθήματα που διδάσκει:
- (600-190005) Ιπποτροφία, (600-192008) Ευζωΐα και Ηθολογία Ζώων, (600-192504) Φυσιολογία Αναπαραγωγής Ζώων, (600-192602) Προβατοτροφία – Αιγοτροφία, (600-192801) Βιοτεχνολογία Αναπαραγωγής Ζώων, (600-192804) Εφαρμογή Τεχνητής Σπερματέγχυσης Ζώων
- Ώρες Γραφείου:
- Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 11:00-13:00
- Γραφείο:
- Αγρόκτημα (Κτίριο Αναπαραγωγής)
- Τηλέφωνο:
- +30 2310 013753
- Email:
- [javascript protected email address]