Breeding Snails

General

Course Contents

Market analysis, Marketable species of snails, Anatomy elements, morphology and biology of the snail, Enemies and diseases, breeding snails, Types of rearing Characteristics of open-rearing, Characteristics of closed rearing, Rearing stages of closed-rearing type a. Reproduction b. Fattening costing – nutritional value, Analysis cost elements, providing expertise Disposal of snails, Nutritional value of snails.

Educational Goals

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο σπουδαστής θα πρέπει: Να διακρίνει τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα. Να γνωρίζει τα διάφορα οικοσυστήματα και τους παράγοντες που τα επηρεάζουν. Να είναι σε θέση να διακρίνει, να προσδιορίζει τα αίτια και να επιλύει προβλήματα ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος από τη Ζωική Παραγωγή. Να είναι σε θέση να συμβάλλει στην αξιοποίηση των γεωργοκτηνοτροφικών αποβλήτων στην γεωργική παραγωγική διαδικασία και στην παραγωγή ενέργειας.

General Skills

Retrieve, analyze and synthesize data and information, with the use of necessary technologies. Adapt to new situations. Decision making. Work autonomously. Work in teams. Generating new research ideas. Design and project management. Respect natural environment. Criticism and self-criticism. Promote free, creative and inductive thinking.

Teaching Methods

Στην τάξη.

Use of ICT means

Το μάθημα πραγματοποιείται με τη χρήση ηλεκτρονικών πολυμέσων.
Οι ανάγκες του εν λόγω μαθήματος καλύπτονται με computer, σύνδεση Internet και dataprojector και διαφανοσκόπιο για την επίδειξη διαφανειών.
Ως Εκπαιδευτικό Λογισμικό χρησιμοποιoύνται το PowerPoint, Word, Excel και DVDs.
Η επικοινωνία με τους φοιτητές γίνεται μέσω e-mail.

Teaching Organization

ActivitySemester workload
Lectures and Laboratory Work52
Educational visits8
Study and analysis of scientific papers and book chapters10
Written Assignment10
Autonomous study40
Total120

Students Evaluation

  • Γραπτή τελική εξέταση (90%) που περιλαμβάνει ερωτήσεις στη Θεωρία (Διαλέξεις) και στις Εργαστηριακές Ασκήσεις.
    Written final examination (90%) comprising questions Theory (Lectures) and Laboratory Exercises.
  • Εκπόνηση και παρουσίαση Εργασίας (10%).
    Writtenwork and presentation (10%).

Recommended Bibliography

1. Νικολαϊδης, Αβραάμ,2011. Το Σαλιγκάρι & η Εκτροφή του ISBN: 978-960-7667-42-7. Εκδόσεις Αγρότυπος.
2. ΓκαλλοΤζιουζεπε,Σαλιγκαροτροφία, Εκδόσεις: Ψύχαλος.
Διαδίκτυο
1. http://www.piraeusbankgroup.com/~/media/Com/Downloads/Greek-Sectoral-Studies/2012/ektrofi_salligarion.ashx
2. http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/113-saligariavatraxopodara
3. http://www.fao.org/3/aq106e/aq106e00.pdf
4. http://www.fao.org/3/a-bp069e.pdf
5. https://www.agrifutures.com.au/wp-content/uploads/publications/00-188.pdf
6. http://gti.greenstone.org/cgi-bin/library.cgi?e=d-00000-00—off-0demo–00-1—-01-10-00—0—0direct-10—-4——-0-1l–10-en-50—1-20-about—00-3-1-00-00–4–0–0-0-01-10—0utfZz-8-00&cl=CL1&d=fb33fe&gt=2