Olive Culture
General
- Code: 600-193901
- Semester: 9th
- Study Level: Undergraduate
- Course type: Special Background
- Teaching and exams language: Ελληνικά
- The course is offered to Erasmus students
- Teaching Methods (Hours/Week): Διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις (4)
- ECTS Units: 5
- Course homepage: https://moodle.teithe.gr/course/view.php?id=3862
- Class Schedule:
Course Contents
- Καταγωγή- Εξάπλωση της Ελαιοκαλλιέργειας
- Βοτανικοί χαρακτήρες.
- Ποικιλίες.
- Καρπόδεση.
- Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις.
- Πολλαπλασιασμός.
- Επικονίαση, γονιμοποίηση.
- Εγκατάσταση της καλλιέργειας.
- Καλλιεργητικές φροντίδες.
- Οικονομικότητα της ελαιοκαλλιέργειας.
- Συγκομιδή – Συσκευασία – Συντήρηση Βρώσιμου και Ελαιοποιήσιμου ελαιόκαρπου.
- Εξαγωγή, εμπορία, ονομασία, τυποποίηση, διαιτητική αξία και αλλοιώσεις ελαιολάδου.
- Απόβλητα ελαιουργείων.
Educational Goals
Σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τον φοιτητή στις βασικές έννοιες …
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής/τρια θα είναι σε θέση:
- Να αναλύει την…
- Να περιγράφει τις…
- Να κατανοεί το…
- Να συγκρίνει τα…
General Skills
Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών. Λήψη αποφάσεων. Αυτόνομη εργασία. Ομαδική εργασία. Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον. Άσκηση κριτικής και αυτοκριτικής. Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης.
Teaching Methods
Στην τάξη.
Use of ICT means
Όλες οι εργασίες και δραστηριότητες βασίζονται στη χρήση των ΤΠΕ:
• Powerpoint, moodle ή εναλλακτικός ιστοχώρος
• Συνεχής ηλεκτρονική επικοινωνία φοιτητών,
ασκήσεις και εργασίες, σημειώσεις, αρχεία εργαστηριακών ασκήσεων, ανάρτηση ανακοινώσεων.
Teaching Organization
Activity | Semester workload |
Διαλέξεις και Εργαστηριακές Ασκήσεις | 52 |
Αυτοτελής μελέτη | 98 |
Total | 150 |
Students Evaluation
Ι. Γραπτή τελική εξέταση που περιλαμβάνει:
• Ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης
• Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής
ΙΙ. Εργαστηριακή εξέταση (προφορική ή γραπτή) στην ύλη του υλοποιηθέντος εργαστηρίου.
Recommended Bibliography
1. Τσάκνης Ιωάννης, Τεχνολογία – Ποιότητα Λιπών και Λαδιών, Εκδ. Α. ΤΖΙΟΛΑ & ΥΙΟΙ Α.Ε., 2018, σελ. 336
2. Απόστολος Κυριτσάκης, Ελαιόλαδο. Εκδ. COPYCITY Ι.Κ.Ε.Α., 2017 Σελ. 704.
3. Μιλτ. Δ. Βασιλακάκης, Γενική και Ειδική Δενδροκομία, Εκδ. Αγις-Σάββας Γαρταγάνης 2016, σελ. 1424
4. Adriano del Fabro, ΗΕλιά, Εκδ. ΨΥΧΑΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ & ΣΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ο.Ε., 2009, σελ. 104
5. Θεριός Ιωάννης, Ελαιοκομία, Εκδ. Αγις-Σάββας Γαρταγάνης 2007. Σελίδες 528
6. Ζαρταλούδης Δ. Ζώης, Αντιμετώπιση Εχθρών και Ασθενειών της Ελιάς, Εκδ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, 2006, σελ. 288
7. Ποντίκης Κωνσταντίνος Α., Ειδική Δενδροκομία-Ελαιοκομία τόμος τρίτος Εκδ. UNIBOOKS 2000, σελ. 268
8. Richard Fooks, Το Βιβλίο της Ελιάς, Εκδ. ΨΥΧΑΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ & ΣΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ο.Ε., 1998. σελ. 224
9. Σημειώσεις του διδάσκοντα.
Related Research Journals
- HortScience, HortTechnology, Scientia Horticulturae, Acta Horticulturae, European J. of Horticultural Science