ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ημερίδα Διαδικτυακών Παρουσιάσεων ΑΡΧΕΛΩΝ

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους και εδώ και 40 χρόνια δραστηριοποιείται στην συστηματική παρακολούθηση και έρευνα, διάσωση και περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. 

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Διαδικτυακών Παρουσιάσεων για Φοιτητές με σκοπό την ενημέρωση για τις δράσεις του Συλλόγου αλλά και τις προσωπικές ιστορίες πίσω από στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ. Κλείσε θέση στη διαδικτυακή ημερίδα και πάρε έμπνευση μέσα από τις ιστορίες πραγματικών ανθρώπων που από τελείως διαφορετικές αφετηρίες κατέληξαν να συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΕΔΩ.Μάθε πως ένας βιολόγος, ένας δικηγόρος, ένας οικονομολόγος ή ένας εκπαιδευτικός δουλεύουν για την προστασία του περιβάλλοντος σήμερα. Μάθε πως κι εσύ μπορείς να γίνεις μέρος αυτής της αλυσίδας!

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ καλεί φοιτητές από ΟΛΑ τα επιστημονικά πεδία να συμβάλουν στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας! Οι δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ πραγματοποιούνται με τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών και φοιτητών πρακτικής άσκησης από όλον τον κόσμο. Τα Προγράμματα εθελοντισμού είναι στα αγγλικά και γίνονται με βάση Διεθνή Πρωτόκολλα.  Η συμμετοχή στα Προγράμματα προσφέρει:

  • γνώσεις σχετικά με τις θαλάσσιες χελώνες, τη φύση, το περιβάλλον, την βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή
  • δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε βιολογικές και περιβαλλοντικές μετρήσεις
  • εμπειρία στην εργασία πεδίου
  • δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων στην επικοινωνία και τις ξεναγήσεις
  • εμπειρία στις παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το κοινό
  • συνεργασία σε ομάδες με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων

Και το 2024, με χαρά προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Εκπαιδευτικών Οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα, προσφέροντας ευκαιρίες εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης στα 9 Προγράμματα του Συλλόγου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πιστεύουμε ότι θα βρουν όσοι ασχολούνται με τη Βιολογία, το Περιβάλλον και τον Τουρισμό, αλλά και άνθρωποι της Νομικής, της Επικοινωνίας, της Εκπαίδευσης και όλων των πεδίων που θέλουν να συμβάλλουν στην προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μέσω διεπιστημονικών προσεγγίσεων. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο